خبر و نظر ۰۰۰ ادبيات و هنر ۰۰۰  نوشته های منتخب يا رسيده ۰۰۰ ويدئوکليپ ـ  ترانه و موسيقی ۰۰۰ انديشه ـ تاريخ ـ علوم انسانی ـ گفتار ها ۰۰۰ طنز و طنز واره ۰۰۰ با شما ـ پرسش ها و پاسخ ها ۰۰۰ آرشيو ـ معرفی بخش ها ۰۰۰ صفحه ی اول

 
صانع ژاله، فعال در ستاد ميرحسين، و هوادار آيت الله منتظری بود
 
 
برگرفته از سايت کلمه
 

گروه سياسی سايت کلمه، نزديک به مهندس موسوی، در چهار شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۸۹ گزارسی در مورد شهيد صاتع ژاله، از شهدای ۲۵ بهمن، و رذالت حکومت در دزديدن اين شهيد نوشته است که در زير می خوانيد.
(انتخاب تيتر از سايت ماست)
 
کلمه - گروه سياسی:
اگرچه از ديروز پيش بينی می شد که تشييع پيکر پاک شهيد صانع ژاله، با سازماندهی بسيج دانشجويی به يک برنامه نيمه رسمی و بی هويت تبديل شود، اما هيچ يک از استادان و دانشجويانی که امروز در يکی از سالن های دانشگاه هنر محبوس شده بودند، تصور هم نمی کردند که دانشگاه اينگونه زير چکمه نظاميان قرار گيرد و کوچکترين تحرک دانشجويان و دوستان شهيد ژاله نيز با تهديد اسلحه و توهين و در مواردی ضرب و شتم از سوی لباس شخصی ها روبه رو شود.
شهيد ژاله عضو انجمن اسلامی، فعال در ستاد ميرحسين و هوادار آيت الله منتظری بود
به گزارش خبرنگار کلمه، شايد خيال دانشجويان اين بود که دست کم حرمت تشييع جنازه ی شهيد را نگه می دارند و در اين روز، دست به حرمت شکنی دوباره از دانشگاه و دانشجو نمی زنند و از خشونت و کتک کاری و استفاده از گاز اشک آور دست برمی دارند.
اما اين خيال وقتی کاملا نقش بر آب شد که آنها ديدند سردار علی فضلی و سردار همدانی، بی هيچ پرده پوشی و البته با اضطراب و نگرانی از واکنش احتمالی دانشجويان، در محوطه ی دانشگاه حضور يافته و در حال هدايت نيروهای خود هستند.
دانشجويان همچنين ديدند که بلندگو در اختيار حسين الله کرم، چهره شناخته شده و سابقه دار گروههای فشار، قرار گرفته تا به توهين و فحاشی و شعاردهی عليه موسوی، کروبی، هاشمی و خاتمی بپردازد.
گزارش خبرنگار کلمه از دانشگاه هنز حاکی است که از اولين ساعات صبح امروز – چهارشنبه ۲۷ بهمن – بيش از ۵۰۰ اتوبوس با آرمهای سپاه، وزارت دفاع، نيروی انتظامی و دانشگاه امام حسين، نظاميان لباس شخصی و نيروهای بسيجی را در اطراف چهارراه وليعصر تهران پياده کردند و اين افراد به طور منظم و سازمان يافته در محوطه ی دانشگاه هنر و اطراف آن مستقر شدند.
حجم پوسترها و تراکت هايی که نيروهای شبه نظامی و بسيجی با مضمون های جهت دار و دروغين برای اين برنامه تهيه کرده بود، به حدی زياد بود که خبرنگار کلمه تعداد آنها را حدود ۵۰ هزار برگ تخمين زده و طبق مشاهدات او، بسياری از بسته های اين اقلام تبليغاتی، باز نشده در کنار خيابان رها شده بود.
همچنين برای جلوگيری از حضور دانشجويان و اساتيد دانشگاه هنر در تشييع جنازه دانشجوی شهيد اين دانشگاه، نيروهای شبه نظامی و بسيج تعداد قابل توجهی از آنها را در سالن کاربردی دانشگاه محبوس کرده بودند و گروهی از بسيجيان نيز در برابر آنها صف کشيده و شعار می دادند و در تلاش برای تحريک دانشجويان و ايجاد درگيری بودند.
تشييع جنازه ی شهيد ژاله، در نهايت با تدارکات و تمهيدات گسترده ی نهادهای نظامی و امنيتی، از چهارراه وليعصر به سمت دانشگاه تهران برگزار شد و هرگونه تحرک سبزها در اين مسير نيز با برخوردهای تند و خشن لباس شخصی ها و نيروهای امنيتی روبه رو شد.
اين برخوردها به حدی بود که خبرگزاری فارس هم نتوانست وجود آن را پنهان کند. اين خبرگزاری وابسته به نهادهای نظامی، با دروغ پردازی های متداول رسانه های اقتداگرا، نوشت: “چند تن از دختران منتسب به جريان فتنه نيز در حالی که موهای خود را سبزرنگ کرده بودند قصد اخلال در تشييع جنازه شهيد ژاله را داشتند که با واکنش مردم و دانشجويان مواجه شده و محل تشييع را ترک کردند.”
تابناک هم به شيوه ی ديگر رسانه های اقتدارگرا، نوشت: “تعداد معدودی از هواداران جريان فتنه و خائن به آرمان های نظام و انقلاب، با دانشجويان شرکت کننده در تشييع جنازه شهيد «صانع ژاله» درگير شدند و از سوی ديگر دانشجويان شرکت کننده در اين مراسم با شعار عليه موسوی و کروبی اغتشاشات روز دوشنبه را محکوم می کنند.”
آينده هم گزارش داد که “برخی دانشجويان دانشگاه هنر که ظاهر متفاوتی با ميهمانان داشتند، با پرس و جوی انتظامات برنامه مواجه می شدند.”
بدين ترتيب برنامه ريزی نظاميان برای دزديدن هويت اين شهيد و تشييع او با تدابير شديد امنيتی، به انجام رسيد. اما شايد تنها قسمت ماجرا که در اين برنامه ريزی به آن توجه نشده بود، اين بود که شهيد صانع ژاله، اهل تسنن بوده است و تعيين ابوترابی برای نماز خواندن بر پيکر او، به همان اندازه بی تناسب است که بسيجی بودن او و ادعای ترورش توسط کسی غير از نيروهای شبه نظامی.
اما ظاهرا نبود تناسب، چندان برای عوامل کودتا اثری ندارد، چرا که هدف آنها رجزخوانی های بعدی شان درباره برخورد با سران جنبش سبز و تهديد به تحصن و .. بود که تا ساعت نگارش اين گزارش، همچنان ادامه دارد.
همچنين گزارش هايی از دستگيری تعدادی از دانشجويان و مردم نيز وجود دارد که هنزو تاييد نشده است.
 
به گفته يکی از دانشجويان دانشگاه هنر، از صبح امروز که نيروهای بسيج را به دانشگاه آوردند، دانشجويان را در تالار دانشگاه محاصره کردند و ساعتی قبل با چوب و چماق و شوکر به دانشجويان حمله ور شدند و تعداد زيادی از دانشجويان را بازداشت کردند.
 
وايت يک شاهد عينی از آنچه در دانشگاه هنر گذشت
شهيد ژاله عضو انجمن اسلامی، فعال در ستاد ميرحسين و هوادار آيت الله منتظری بود
به گزارش کلمه، يکی از دانشجويان هنر که دقايقی قبل موفق به خروج از دانشگاه شده است، وضعيت دانشگاه را در ساعت ۱۱ صبح امروز چهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۸۹ (به وقت تهران) تشريح کرد.
اين دانشجو که نخواست نامش فاش شود، به خبرنگار کلمه گفت: الان خيلی ها را بازداشت کرده اند. يکی از دوستانم همين الان تلفنی خبر داد که در گوشه ای از دانشگاه پنهان شده که دستگير نشود، چون نيروهای لباس شخصی به سمت دانشجويان حمله ور شده اند.
اين دانشجو درباره مراسم تشييع و حضور بسيج می گويد: از صبح، نيروهايشان را به داخل دانشگاه آوردند و دانشگاه را پر کرده بودند، به گونه ای که تعدادشان در مقايسه با دانشجويان هنر بسيار چشمگير بود و همه چيز را در دست داشتند و عملا دانشگاه در اختيار دانشجويان نبود. الان شايد کمتر از ۴۰۰ دانشجو در دانشگاه باقی مانده باشد، چون خيلی ها همان صبح با مشاهده ی جمعيتی که وارد دانشگاه شد، از آنجا خارج شدند؛ به اميد اينکه حضور برای مراسم انجمن اسلامی در ساعت ۱۲ ظهر، برگردند.
او با نگرانی شديد از وضعيت دوستانش در دانشگاه، درباره ی حادثه ی امروز می گويد: نيروهای لباس شخصی اول بچه ها را گوشه ای جمع کردند، بعد با فشار و خشونت به عقب هل دادند و همگی را به داخل سالن فارابی فرستادند. بعد چماقداران آمدند و دانشجويان را مورد حمله قرار دادند و با چماق و شوکر به جان دانشجويان افتادند و يکی يکی دانشجويان را بازداشت کردند.
 
آيا نيروی انتظامی وارد دانشگاه شده بود؟ اگرنه، دانشجويان توسط چه کسانی بازداشت شدند؟
توسط نيروهای لباس شخصی. اصلا نيروهای پليس در داخل دانشگاه نيامدند. اينها همان نيروهايی بودند که از صبح برای تشييع جنازه وارد دانشگاه شدند و الان علی رغم تمام شدن مراسمشان، همچنان در دانشگاه مانده اند و به ضرب و شتم و دستگيری دانشجويان هنر اقدام می کنند.
 
آيا مسئولان دانشگاه و رياست دانشگاه هم در مراسم حضور داشتند؟
بله، هم رياست دانشگاه و هم معاونت های مختلف و مسئولان حراست؛ همگی در مراسم حاضر بودند.
 
آيا موقع برخوردها و ضرب و شتم ها مسئولان در محوطه بودند؟ آيا اعتراضی به ضرب و شتم دانشجويان کردند؟
مطمئنا در دانشگاه بودند، اما من دقيقا نديدم که موقع هجوم چماق داران هم در محوطه بودند يا خير. اما قطعا در دانشگاه حضور داشتند و فريادهای دانشجويان را می شنيدند.
 
آيا هجوم لباس شخصی ها در پی اعتراضات دانشجويان بود؟ يعنی شعار يا واکنشی از سوی دانشجويان رخ داد که موجب آغاز تشنج و درگيری شود؟
نه خير، به هيچ وجه. چون دانشجويان از همان صبح فقط مبهوت مانده بودند و تنها از ظاهر دانشجويان مشخص بودند که دانشجوی هنر هستند. دانشجويان فقط گريه می کردند و از اين جمعيت چماقدار که مدام بر سرشان فرياد و هوار می کشيدند، ترسيده و به کنار ديوارهای دانشگاه خزيده بودند. برعکس، لباس شخصی ها تمام مدت سعی می کردند جو را متشنج کنند. به سمت دانشجويان می آمدند و توی صورت دانشجويان شعار می دادند و آنها را تحريک به واکنش می کردند. اما دانشجويان از بهت فقط گريه می کردند.
 
شعارهای لباس شخصی ها و چماقداران چه بود؟
مرگ بر موسوی و مرگ بر کروبی. شعارهای زيادی هم عليه هاشمی رفسنجانی سر می دادند.
 
جمعيت زيادی به گفته ی شما آنجا بود. چطور دانشجويان را شناسايی و بازداشت می کردند؟
از ظاهر دانشجويان، چون تنها تفاوت و وجه مشخصه ی بيگانگانی که به دانشگاه هجوم آورده بودند با دانشجويان هنر، ظاهر و نوع پوشش آنها بود. فقط از همين لحاظ قابل تشخيص بودند. اما همه چيز در اختيار آنها بود و برخورد بسيار بدی با دانشجويان داشتند؛ انگار که آنجا اصلا دانشگاه نيست و ما هم دانشجو نبوديم.
 
گفتيد اين افراد با چماق و باتوم وارد دانشگاه شدند. آيا حراست ممانعتی از ورودشان نکرده بود؟ آيا صبح موقع ورود، کارت شناسايی دانشجويان بازديد شد؟
اصلا اصلا، به هيچ وجه. صبح ما هم با جمعيت آنها وارد دانشگاه شديم و هرکس می خواست، وارد دانشگاه می شد و حراست اصلا کنترلی بر افراد نداشت، و حتی نسبت به وسايلی که همراه آنها بود نزی واکنشی نشان نمی داد.
 
انجمن اسلامی دانشگاه هنر قرار است مراسمی برای يادبود شهيد ژاله برگزار کندو فکر می کنيد امکان برپايی اين برنامه وجود دارد؟
الان نمی شود چيزی گفت. بچه ها در داخل دانشگاه شرايط ناامن و خطرناکی دارند و خيلی از نيروها همچنان در دانشگاه حضور دارند و تعداد زيادی از لباس شخصی ها همچنان آنجا هستند.
کلمه: آخرين خبرهای رسيده از دانشگاه هنر حاکی از آن است که دانشجويانبا ضرب و شتم از دانشگاه به بيرون رانده شده اند و به انجمن اسلامی هم اجازه ی برگزاری مراسم يادبود برای شهيد ژاله، داده نشده است.
 
بسيجيان سازماندهی شده، دانشگاه هنر را قرق کردند
دبير انجمن اسلامی دانشگاه هنر در گفت وگو با خبرنگار کلمه از حضور گسترده بسيجيان غير دانشجو در محوطه اين دانشگاه در صبح روز چهارشنبه ۲۷ بهمن خبر داد، به طوری که دانشجويان و دوستان شهيد صانع ژاله، مظلومانه به کنار ديوارها رانده شده اند و در عين حال برخی از بسيجيان سعی در تحريک دانشجويان برای ايجاد درگيری دارند.
امروز – چهارشنبه ۲۷ بهمن – قرار بود پيکر صانع ژاله، اولين شهيد راهپيمايی ۲۵ بهمن، از مقابل دانشگاه هنر تشييع شود. اما از سويی بسيجيان از قبل نشان داده بودند که بنای مصادره ی هويت اين شهيد سبز را دارند، و از سوی ديگر دانشجويان هم اعلام کرده بودند که چنين کاری را بی شرمانه می دانند و در مقابل آن خواهند ايستاد.
در گفت وگو با سجاد رضايی، دبير انجمن اسلامی دانشگاه هنر، از مراسم حکومتی تشييع جنازه شهيد صانع ژاله در دانشگاه هنر جويا شديم. رضايی به خبرنگار کلمه گفت: امروز از ساعت شش صبح، نيروهای بسيج و لباس شخصی از خارج از دانشگاه به تعداد بسيار زياد و غيرمنتظره ای به داخل دانشگاه آورده شده بودند، به گونه ای که دهها اتوبوس نيروهای بسيج و غير دانشجوی دانشگاه هنر تا ۸ صبح تمامی محوطه دانشگاه را قرق کردند و با بالا گرفتن پلاکاردها و پوسترهايشان و سر دادن شعارهايی عليه رهبران جنبش سبز، فضای دانشگاه را کاملا دگرگون کردند.
يکی ديگر از دانشجويان حاضر در دانشگاه هنر هم در تشريح وضعيت کنونی محوطه ی دانشگاه می گويد: دانشجويان هنر در حاشيه حياط دانشگاه و کنار ديوارها ايستاده اند و نظاره گر جمعيت غريبه ی کثيری هستند که به نام دانشجو در دانشگاه حاضر شده اند.
او می گويد: اين جمعيت بسيجی با شعارهای توهين آميز و فحاشی به رهبران سبز و نزديک کردن پلاکاردها به دانشجويانی که کنار ديوار ايستاده اند، سعی در تهييج و تحريک دانشجويان به مقابله و ايجاد درگيری در سطح دانشگاه را داشتند که تاکنون با هوشمندی دانشجويان و سکوت و واکنش نشان ندادن به رفتارهای نامتعارف آنها، نيروهای بسيج نتوانسته اند به خواسته شان برای ايجاد و تنش و آشوب دست يابند.
دبير انجمن اسلامی دانشگاه هنر، که پيش تر خبر برگزاری مراسم گراميداشت شهيد ژاله را در محوطه دانشکده کاربردی دانشگاه هنر در ساعت ۱۲ تا ۲ ظهر داده بود، با نگرانی از شرايط ناامن دانشگاه ابراز اميدواری می کند که با ترک دانشگاه از سوی اين جمعيت غريبه و غير دانشجو، در ساعت ۱۲ امکان برپايی مراسم دانشجويان و دوستان شهيد ژاله مهيا شود.
رضايی می گويد: بسياری از دانشجويان با ديدن وضعيت حاکم بر دانشگاه، از آنجا خارج شدند تا بعد از ساعت ۱۲ و برای مراسمی که به دعوت انجمن اسلامی و شورای صنفی دانشگاه برگزار می شود، حضور به هم رسانند.
از سوی ديگر برخی از دانشجويان مطلع از وقايع شب گذشته در مسجد ارک تهران گزارش می دهند. دانشجويی می گويد: ديشب تعداد زيادی از نيروهای بسيج در مسجد ارک تحصن کرده بودند و خواستار اعدام موسوی و کروبی شدند. در اين مجلس، حاج منصور ارضی تهييج جمعيت را برعهده داشت. شاهدان می گويند صبح امروز هم نيروهای متحصن در مسجد ارک با اتوبوس ها و ماشين های دولتی به دانشگاه هنر انتقال داده شده اند تا جمعيت فراوانی در دانشگاه فراهم شود.

 

خبر و نظر ۰۰۰ ادبيات و هنر ۰۰۰  نوشته های منتخب يا رسيده ۰۰۰ ويدئوکليپ ـ  ترانه و موسيقی ۰۰۰ انديشه ـ تاريخ ـ علوم انسانی ـ گفتار ها ۰۰۰ طنز و طنز واره ۰۰۰ با شما ـ پرسش ها و پاسخ ها ۰۰۰ آرشيو ـ معرفی بخش ها ۰۰۰ صفحه ی اول