خبر و نظر :::::::::: ادبيات و هنر :::::::::: نوشته های منتخب يا رسيده :::::::::: ويدئوکليپ ـ ترانه و موسيقی :::::::::: انديشه ـ تاريخ ـ علوم انسانی ـ گفتار ها :::::::::: طنز و طنز واره :::::::::: با شما ـ پرسش ها و پاسخ ها :::::::::: آرشيو ـ معرفی بخش ها :::::::::: صفحه ی اول سايت ::::::::::
همايش پاسارگاد در هفت کلمه (مختصر و مفيد)
آيا رسانه، صرفاً نام ديگری برای کنترل است؟
پنج پرسش و پاسخ مختصر و مفيد در باب توافق اتمی و بعد از آن
آیا ترکیه در حال همکاری با داعش است؟
به سفارش «برنامه ی صلح و حقوق» مستقر در دانشگاه کلمبیا، تیمی از محققان آمریکایی، اروپایی و ترک ، اعتبار ادعاهايی که در مورد همکاری دولت ترکيه با داعش شده است را ارزیابی کرده اند. گزارش تحقيقی دیوید ل. فیلیپس برگردان: ابوالقاسم گلستانی
در سالگرد آغاز جنبش سبز، ياد و نام کبوتران شهيد را گرامی بداريم!
مسئولان «ميز اسراييل» سپاه و «ميز اسراييل» وزارت اطلاعات، جاسوسان موساد بوده اند!
آن که بذر تروريسم می کارد، تروريست درو خواهد کرد
رودريگ ترامبلی برگردان: محمد علی اصفهانی
ده توضيح در باره ی اين که بمباران عراق و سوريه، راه غلبه بر داعش نيست
ليندزی جرمن ـ ربين بست برگردان: محمد علی اصفهانی
استراتژی آمريکا در مقابله با داعش چه اندازه شانس موفقيت دارد؟
عبدالباری عطوان ترجمه: محمد علی اصفهانی
آيا مبارزه ی يک خلق برای بقای خود، دفاع يک خلق از کرامت انسانی خود، و مقاومت يک خلق در برابر تجاوز به ساحت خود، در جايی به جز در ميان خودِ خلق، و خودِ مردمان می تواند معنايی داشته باشد؟ آيا منطق مبارزه، چيزی جز اين است؟ و اين را، آیا سپر انسانی ساختن از مردم می توان نام نهاد؟
ايلان پاپه Ilan Pappe ترجمه و توضيحات: محمد علی اصفهانی
روزشمار و تشريح يک جنايت از پيش اعلام شده
با در گيری ها و اعدام کرد ها و عرب ها و سنی ها
تحريک و تحرکات کاملاً آشکاری در جريان است که مرز های ايران با عراق، از همه سو و در تمام جهات، متشنج شود. دارند مردمان شريف مرز های ميهن ما با عراق، از خوزستان تا کردستان، و نيز همميهنان اهل تسنن مورد ستم مضاعف در مضاعف قرار گرفته ی ايران را، در مورد دفاع احتمالی از ميهن خود ـ که آرزو کنيم هرگز نيازی به آن پيش نيايد ـ دچار ترديد و تزلزل می کنند.
آنچه اين روز ها در عراق می گذرد، الزاماً همانی نيست که بيشتر خبرگزاری ها و رسانه ها می گويند و می نويسند و منتشر می کنند. نگاه غالب، هميشه دقيق ترين نگاه نيست؛ و اخبار و تحليل های فراگير، هميشه راست نمی گويند. اين مقاله، با کند و کاو در ميان اخبار منتشر شده در نشريات و رسانه های معتبر و قابل استنادِ عمدتاً عرب زبان، تا حد امکان، تصويری از واقعيت صحنه را ترسيم می کند.
ولی فقيه مفلوک و پر وبال شکسته، که ادامه ی بقای خود را از يکسو در پيشرفت مذاکرات می بيند، و از سوی ديگر در اطاعت و عدم سرپيچی از منويات آن هايی که او را در پناه حمايت خود گرفته اند، آيا در ضعيف ترين موقعيت خود، محکوم به يک بندبازی خطرناک شده است؟
پس از پنجشنبه ی سياه، ديگر ادامه ی مدارای جنبش سبز با سکوت و بی عملی حسن روحانی که رياست جمههوری خود را مديون وجود اين جنبش است، خردمندانه به نظر نمی رسد؛ و نبايد بيش از اين به شيخنا مجال دودوزه بازی داد.
فرانسوا اولاند در اسراييل ... شرم و خشم
لوران فابيوس و رهبر «با بصيرت» جمهوری اسلامی
سکوت شما در برابر اعدام ها فقط جنايت نيست، حماقت هم هست
پايانی تلخ که نبايد سرآغازی تلخ تر باشد (در حاشيه ی فاجعه ی اخير در اشرف)
(از جلسه ی استماع کنگره تا بيانيه ی رياض اسعد، و پيش و پس اين و آن) با آغاز رياست جمهوری يکی از مهره های «کمی ويژه» ی نظام ملايان، در نقش و در مسئوليت محلل روابط با قدرت های جهانی و کشور های منطقه، ظاهراً خطر تجاوز نظامی به ايران، و حتی تحريم ها نيز در حال کمرنگ شدن است. و اين امر، جنگ افروزان جهانی، مخصوصاً دولت اسراييل و پيش برندگان سياست های آن در آمريکا همچون جان بولتون ها و رودی جوليانی ها و جمع ديگری از اين جنس مرغوب را که «اسپانسر های سياسی» کنونی سازمان مجاهدين خلق هستند شديداً دستپاچه کرده است و به تکاپو انداخته است.
در شرايطی هستيم که بعضی ملاحظات غير ضروری در رعايت چپ و راست قضايا، چيزی به جز خيانت به خلق نخواهد بود. خلقی که عده يی دست به يکی کرده اند تا به روزگاری سياه تر از آنچه هست بنشانندش؛ خودش را و ميهنش را تکه پاره کنند، و نسل ها و نسل های آينده اش را نيز همچون نسل های سوخته ی امروز، در آتش هذيان های تب زده ی خود بسوزانند و خاکستر کنند؛ و سرانجام، خودشان نيز قربانی ماليخوليای نهادينه شده ی خويش شوند.
نه پرسشی در جستجوی يک پاسخ. پاسخی در جستجوی يک پرسش شايد.